کشورهای دارنده اتاق‌های مشترک بازرگانی با ایران

در حال حاضر ایران با 38 کشور، اتاق و شورای مشترک بازرگانی دارد که قرار است 9 اتاق مشترک بازرگانی جدید میان ایران با کشورهای آفریقای جنوبی، تاجیکستان، لهستان، کویت، قطر، اتریش، پاکستان، ویتنام و اندونزی تشکیل شود.

با این حساب ایران 47 اتاق و شورای مشترک بازرگانی خواهد داشت که 40 مورد آن اتاق مشترک بازرگانی است.

به گزارش ایسنا، معاونت بین الملل اتاق بازرگانی ایران این خبر را اعلام کرده است، چراکه در راستای توسعه روابط تجاری با کشورهای بیشتری قرار است تعداد اتاق‌های بازرگانی هم بیشتر شود.

به طور کلی اتاق‌ها و شوراهای مشترک بازرگانی زیر نظر اتاق بازرگانی فعالیت می‌کنند و وظیفه اصلی آنها این است که زمینه فعالیت را برای تجار و بازرگانان با کشورها و بازراهای هدف تجاری فراهم کنند.

اتاق‌ها و شوراهای مشترک همگی دارای یک رئیس و یک دبیر کل و تعدادی اعضا هستند.

فعالیت اتاق‌ها و شوارهای مشترک بازرگانی همگی در یک سطح نیست؛ برخی تحرک اقتصادی بیشتر و برخی فعالیت کمتری دارند. نوع عملکرد و فعالیت اتاق‌های مشترک بازرگانی با توجه به سطح روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و کشورهای مختلف، متفاوت است. به طور طبیعی فعالیت تجاری و اقتصادی اتاق‌ها و شوراهای مشترکی که در مجاورت و همسایگی ایران هستند مثل عراق، ترکیه و عمان بیشتر است؛ هر چند تبادلات تجاری با بعضی دیگر از کشورهای آسیایی و اروپایی در سطح نسبتا بالایی است.

در حال حاضر ایران با 38 کشور دارای اتاق و شورای مشترک بازرگانی است که این اتاق‌ها و شوراهای مشترک شامل قاره‌های مختلف می‌شود. از جمله اتاق‌ها و شوراهای مشترک بازرگانی فعال می‌توان به اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا، شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس، اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان و اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان اشاره کرد.

در میان اتاق‌ها و شوراهای مشترک بازرگانی برخی اتاق‌ها فعالیت کمتری دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به اتاق مشترک بازرگانی ایران و بلژیک، شورای مشترک بازرگانی ایران و تونس، شورای مشترک بازرگانی ایران و عربستان، ‌اتاق مشترک بازرگانی ایران و لیبی و … اشاره کرد که این فعالیت کم عمدتا به دلیل سطح پایین روابط سیاسی با این کشورهاست.

طبیعتا توسعه فعالیت اتاق‌های مشترک بازرگانی می‌تواند در گسترش روابط اقتصادی و مبادلات تجاری ایران در سطح بین‌المللی تاثیرگذار باشد و جایگاه و سهم ایران را از تجارت جهانی افزایش دهد، لذا به نظر می‌رسد بیشتر شدن تعداد اتاق‌ها و شوراهای مشترک بازرگانی در این جهت موثر واقع شود.

ویتنام،  امارات متحده عربی،  اوکراین، آلمان، کانادا، سوئد، شرق آفریقا، اسپانیا، ترکیه، کره جنوبی، گرجستان،  هلند، هند، یونان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، برزیل، پاکستان، کویت، اتریش، قطر، سوئیس،  عمان،  فرانسه، عراق، روسیه، چین، بلژیک، ایتالیا، انگلیس، افغانستان،  استرالیا، ارمنستان

معرفی شرکای تجاری ایران در اروپا

بر اساس این گزارش آلمان، ایتالیا و رومانی به ترتیب بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران در اروپا طی سه ماهه نخست 2024 بوده‌اند. تجارت آلمان با ایران در سه ماهه نخست 2024 با رشد 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 401 میلیون یورو رسیده است. 31 درصد از کل تجارت ایران با اتحادیه اروپا مربوط به آلمان بوده است.

آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و 27 عضو این اتحادیه در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد 8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.

فردای اقتصاد: صادرات اتحادیه اروپا به ایران در سه ماهه نخست 2024 با رشد 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از یک میلیارد یورو گذشت.

آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و 27 عضو این اتحادیه در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد 8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.

مبادلات دو طرف در سه ماهه نخست 2023 بالغ بر یک میلیارد و 180 میلیون یورو بوده که این رقم در سه ماهه نخست امسال به یک میلیارد و 276 میلیون یورو رسیده است.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه تا مارس 2024 با افزایش 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به یک میلیارد و 60 میلیون یورو رسیده است. در سه ماهه نخست 2023 صادرات اتحادیه اروپا به ایران 958 میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در سه ماهه نخست 2024 افت 3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به 216 میلیون یورو رسیده است. در سه ماهه مشابه سال قبل 222 میلیون یورو کالا از ایران وارد شده بود.

بر اساس این گزارش آلمان، ایتالیا و رومانی به ترتیب بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران در اروپا طی سه ماهه نخست 2024 بوده‌اند.

تجارت آلمان با ایران در سه ماهه نخست 2024 با رشد 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 401 میلیون یورو رسیده است. 31 درصد از کل تجارت ایران با اتحادیه اروپا مربوط به آلمان بوده است.

صادرات آلمان به ایران در این دوره رشد 18 درصدی داشته و به 343 میلیون یورو رسیده؛ اما واردات این کشور از ایران 23 درصد افت داشته و به 58 میلیون یورو رسیده است.

تجارت ایتالیا با ایران در سه ماهه نخست 2024 نیز 8 درصد رشد داشته و به 189 میلیون یورو رسیده است.

مبادلات تجاری رومانی با ایران در ماه‌های ژانویه تا مارس 2024 نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر شده و به 124 میلیون یورو بالغ شده است. در حالی که واردات این کشور از ایران تغییری نداشته و در سطح 10 میلیون یورو باقی مانده؛ اما صادرات این کشور به ایران رشد 119 درصدی را تجربه کرده و 114 میلیون یورو شده است.

فرانسه پس از بلژیک پنجمین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا طی سه ماهه نخست سال جاری میلادی بوده و 77 میلیون یورو مبادله تجاری با ایران داشته که این رقم رشد 7 درصدی داشته است. این کشور 3 میلیون یورو از ایران کالا وارد کرده و 74 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده است.

جزئیات تجارت 4.7 میلیارد یورویی ایران و اروپا / فرانسه پنجمین شریک تجاری ایران در اروپا شد

مرکز آمار کمیسیون اروپا از تجارت 4.7 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا با ایران در سال 2023 خبر داد و آلمان، ایتالیا و هلند را بزرگترین شرکای تجاری اروپایی ایران در این سال معرفی کرد.

به گزارش روابط عمومی و به نقل از شادا، مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورو استات) کل مبادلات تجاری ایران و 27 عضو اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی را‌ 4 میلیارد و 732 میلیون یورو اعلام کرد که این رقم با کاهش 9 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است. در 12 ماهه سال 2022 کل مبادلات دو طرف 5 میلیارد و 244 میلیون یورو اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش صادرات اتحادیه اروپا به ایران در سال 2023 با کاهش 6 درصدی نسبت به سال 2022 مواجه شده و از 4 میلیارد و 187 میلیون یورو در سال 2022 به 3 میلیارد و 933 میلیون یورو در سال 2023 رسیده است. واردات اتحادیه اروپا از ایران در سال 2023 نیز افت 24 درصدی داشته و به 799 میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در سال قبل از آن 1 میلیارد و 57 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا

بر اساس این گزارش آلمان، ایتالیا و هلند به ترتیب بزرگترین شرکای تجاری ایران در درون اتحادیه اروپا طی سال 2023 بوده اند. حدود 36 درصد از کل تجارت ایران با اروپا مربوط به آلمان بوده است. مبادلات تجاری ایران و آلمان در این سال 23 درصد کاهش داشته و به 1 میلیارد و 432 میلیون یورو رسیده است. آلمان 1 میلیارد و 199 میلیون یورو کالا به ایران صادر و 233 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است. صادرات آلمان به ایران 24 درصد و واردات این کشور 16 درصد کاهش داشته است.

رشد 32 درصدی تجارت ایران با هلند

با وجود کاهش تجارت ایران با آلمان، مبادلات تجاری با ایتالیا و هلند افزایش داشته است. مبادلات تجاری ایران با ایتالیا در سال 2023 با رشد 5 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به 750 میلیون یورو رسیده است. ایتالیا 600 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده که رشد 9 درصدی نسبت به سال قبل از آن داشته است. اما واردات ایتالیا از ایران 7 درصد کاهش یافته و به 150 میلیون یورو بالغ شده است.

تجارت ایران با هلند رشد قابل توجه 32 درصدی در سال 2023 داشته و به 587 میلیون یورو رسیده است. بدین ترتیب هلند سومین شریک تجاری بزرگ ایران در اتحادیه اروپا شده است. صادرات هلند به ایران در این سال با رشد 40 درصدی به 542 میلیون یورو رسیده است. هلند در سال قبل 389 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود. اما واردات هلند از ایران طی سال 2023 با کاهش 19 درصدی مواجه شده و به 45 میلیون یورو رسیده است.

*فرانسه پنجمین شریک تجاری اروپایی ایران شد

بلژیک و فرانسه نیز به ترتیب چهارمین و پنجمین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بوده اند. تجارت ایران و فرانسه 9 درصد کاهش یافته و به 299 میلیون یورو بالغ شده است. فرانسه در سال میلادی گذشته 282 میلیون یورو کالا به ایران صادر و 17 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است. این کشور در سال قبل 312 میلیون یورو کالا به ایران صادر و 17 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

نظردهی بسته شده است